Veiledning for kjøp av gulvvarme

Vi vet at noen ganger trengs det hjelp ved bruk av et nytt varmesystem. Vi vet også de typiske spørsmålene man har når man tenker på å kjøpe gulvvarme, så vi måtte sette sammen denne veiledningen for kjøp.

Enten for oppvarmingssystem i hele huset eller for oppvarming i et enkelt rom, forklarer vår veiledning hvordan gulvvarme fungerer og hvordan systemet kan hjelpe å holde varmen når det begynner å bli kaldt.

Hvordan fungerer gulvvarme?

Gulvvarme fungerer med en varmekabel installert under gulvnivå. Varmekabelen varmer seg opp når systemet er på og varmer opp gulvoverflate ved å gi strålevarme som blir distribuert jevnt og varmer rommet fra bunnen av.

Med strålevarme pleier komfort til å føles raskere og ved lavere temperatur. Det finnes en minimal luftstrøm som holder temperaturen komfortabelt og likt i hele rommet.

underfloor heating vs radiators

Er gulvvarme nok for å varme opp et rom?

Elektrisk gulvvarme tilbys i mange forskjellige varme utganger med høyere watt tilgjengelig for å levere nok varme til høy varmetap områder slik som vinterhager.

Varme utgangen av systemet til gulvvarme må være større enn varmetapet i varmede rommet eller området for at systemet kunne levere nok varmen. Så det er viktig å følge med varmetap beregninger for å sikre at systemet er passende. Dette kan utføres av en arkitekt eller teknikker og det er viktig å velge den riktige varmeutgangen for systemet til gulvvarme. Hvis du ikke er sikker angående varmetap, ta kontakt med oss og vi skal hjelpe deg å velge det riktige systemet.

Det er også anbefalt å installere systemet med nok isolasjon slik som isolasjonsplater som reduserer oppvarmingstid ved å presse varmen til gulvnivå og hindrer varmetap på undergulvet.

floor types temperature heat output underfloor heating

Kostander knyttet til systemet

Det finnes en rekke tilgjengelige systemer og priser på gulvvarmen er avhengige av kjøretid, varme utgang, størrelsen på oppvarmede området og type systemet. En termostat trenges også for å kontrollere systemet som er til salgs adskilt fra oppvarmingssystemet. For å finne ut prisen på bestilling av et system, send inn en anmodning for å tilpasse krav for projektet.

Driftskostnader er knyttet til priser på energi, rommets størrelse og høyde, samt driftstid. Det å bruke en smart termostat slik som Warmup 4iE smart Wifi termostat kan føre til sparinger. 4iE kan spare på strømforbruk ved å tilby smartere måter å varme huset på.

cost saving with warmup floor heating app

Hva bør du se etter?

Material

Vær ekstra oppmerksom på materialene som gulvvarmekabelen er laget av.

Støtte

Selv om det er usannsynlig at dere skal oppleve problemer med systemet etter at den har blitt montert i gulvet, er det anbefalt å sjekke at ettersalgsstøtte er tilgjengelig om nødvendig.

Garanti

Selv om gulvvarme er kjent for sin pålitelighet, er det viktig å sørge for at systemet er har passende garantier etter at systemet har blitt installert.

Installasjon

Systemene kan være plassert av en kompetent person, men de kan også installeres av en profesjonell montør. Alt elektrisk arbeid, strømledning og tilkobling av termostaten til varmesystemet inkludert, må utføres av en sertifisert elektriker.

underfloor heating installation
install underfloor heating system