HjemTermostaterVeiledning for kjøp

Veiledning for å kjøpe termostat

Det å velge et riktig kontrollsystem er avgjørende for å sikre at varmesystemet virker på best mulig måte, samt effektivt og enkelt mens man sparer penger på strømregninger. Vår veiledning for kjøp hjelper å velge det beste kontrollsystemet basert på individuelle oppvarmingskrav, livsstil og budsjett.

Velg en termostat som jobber med huset

Den første ting man må se på er varmekilden, fordi ikke alle termostater er kompatible med alle varmekildene. De kanskje passer kun til gulvvarme, kun til sentral oppvarming eller noen ganger begge deler. Så i tilfellet med sentral oppvarming, er kompatible termostater de som jobber med sentrale oppvarmingen. På samme måte hvis vi leter etter gulvvarmestyring, bør de være passende til bruk sammen med systemvalg.

Nylige tillegg til rekkevidden av Warmup termostater er den 4iE Wifi termostat som jobber med radiator-basert sentral oppvarming, samt med både elektriske og vannbåren systemer for gulvvarme.

Typer termostater

Smarte termostater

Smarte termostater har nettverkstilgang og de mest avanserte typer termostatene. De tilbyr utmerket energi og pengesparende funksjon. For eksempel, Warmup 4iE finner smarte måter å varme huset opp på mer effektivt som vil kunne resultere i store sparinger på strømregninger.

Nettverkstilkobling på smarte termostater sammen med MyHeating-appen og innebygde stedstjenester i smarttelefoner gjør at den smarte termostaten kan styre oppvarmingen automatisk mens sikring at det skal være en ideell temperatur i huset med så lite energiforbruk som mulig.

Programmerbare termostater

Disse termostatene justerer romtemperatur automatisk i samsvar med ønsket temperaturen og tidsplan. Oppvarmingen kan programmeres til å være på eller av ved å sette opp mål temperaturer og tider – termostaten sørger for alt annet, samt en riktig temperatur til riktig tid. Funksjoner slik som Active Energy Management™ som finnes i avanserte programmerbare termostater som Warmup 3iE kan spare opp til 10% av strømregninger ved å hjelpe velge den riktige temperaturen i hvert rom.

Manuelle termostater

Manuelle termostatene gir svært grunnleggende temperaturkontroll med begrenset energi og pengesparende funksjon. Manuelle termostatene passer best for områder hvor varmekravene forblir de samme hver dag, for eksempel, hvor det er ingen årstidsvariasjoner og hvor oppvarmingen kreves hver dag på grunn av at arbeid utføres døgnet rund, eller hvor oppvarmende området brukes veldig sjelden eller uregelmessig, slik som garasje eller hageanlegg.

Egenskaper å lete etter i en termostat

Det finnes en rekke tilgjengelige termostater og det beste valget er avhengig av preferanser for kapabilitet og egenskaper. Nederst har vi understreket en liste over egenskaper å lete etter når man velger en termostat.

Kompatibilitet

Dette er en av de mest viktigste egenskapene siden en termostat tjener ingen hensikt hvis den ikke jobber sammen med oppvarmingssystemet. Alltid sjekk med produsent angående oppvarmingssystemets bærekraft.

Ekstern pålogging

For brukere som er alltid på farten og ønsker å styre oppvarmingssystemene fra alle steder, er det beste valget den smarte Wifi termostaten. Den 4iE kommer med MyWarmup konto hvor den kan kontrolleres og overvåkes fra alle steder hvor det finnes nettverkstilkobling.

Vær og trafikkoppdateringer

Hvis vær og trafikk er viktige faktorer, er 4iE et godt alternativ. 4iE viser værforhold og trafikkoppdateringer, derfor er det mulig å vite om det blir regn eller skinne og hva slags trafikk det er før man forlater hjemmet.

Programmerbarhet

Hvis termostaten brukes i rom med varierende temperatur og tidskrav slik som baderom, stue eller soverom, skal programmerbare termostaten være den beste løsningen, fordi den tillater å sette ulike romtemperaturer til forskjellige tider. Slik skal du unngå bortkasting av energi ved oppvarming av et tomt rom og ha presis kontroll over varmeinnstillinger.

Skjerm

Det å ha en HD bakbelyst skjerm gjør det enklere å bruke termostaten til og med når det er mørkt. Det å ha en stor skjerm med en stor skrift bør vurderes som enkel i bruk. Skjermoppløsningen er viktig, fordi skjermer med lav oppløsning er mindre klare å jobbe med og ser ikke så estetisk tiltrekkende ut på veggen. Mer avanserte termostater slik som 4iE tillater til og med sette inn et bakgrunnsbilde, som gir et mer personlig preg.

Strømforbruk av skjermer

Det å vite hvor og når energi brukes gir en bedre kontroll over oppvarmingssystemet. En termostat som styrer oppvarmingen automatisk ved å lære seg vaner og rutiner, kan sørge for at det blir lavest mulig strømforbruk.

Unike egenskaper

Unike egenskaper slik som reise oppdateringer og mulighet å sette inn et bakgrunnsbilde er de funksjonene som kan leveres av en termostat. Behovet for disse er avhengig av ønsket bruk av termostaten. Jo mer man er interessert i pengesparing og ønsker å sette opp ulike temperaturer til forskjellige tidsperioder, desto mer sannsynlig er det at vi ser på termostaten ofte og disse små egenskapene kan være av stor betydning.

Opsjoner og funksjoner som passer livsstilen

Velg en termostat som tillater å justere varmeinnstillinger slik at de passer livsstilen. Det kunne være frekvensen av endringer i temperatur (programmerbarhet) eller mulighet å spare penger ved å velge en termostat som hjelper å redusere strømregninger (slik som 4iE).

Kjøp en riktig termostat

Det er verdt å merke seg at i tilfelle riktig valg er termostaten en type produkt som kan betale for seg selv. Det trenges ikke å kjøpe dem ofte, derfor det å investere i avanserte termostat av høy kvalitet er ofte førstevalget. Når man bestemmer om hvilken termostat må kjøpes, den beste ting å gjøre er å definere kriterier, vurdere tilgjengelige alternativer og bestemme om hvilken er den riktige for prosjektet.

Vi anbefaler den 4iE Smart Wifi termostat som finner smarte måter å varme huset opp på mer effektivt og spare på strømregninger.