HjemElektrisk gulvvarmeRomtyperKjøkken

Elektrisk gulvvarme til kjøkkenet

Elektrisk gulvvarme er den perfekte løsningen for kjøkkener hvor plassbesparelse er viktig.

Hvorfor installere elektrisk gulvvarme på et kjøkken?

Som hjertet i hjemmet har våre kjøkken en tendens til å være det mest brukte rommet i huset og må kunne imøtekomme behovet for underholdning, matlaging og avslapning.

Elektrisk gulvvarme er ideell for bruk i kjøkken, da det gir en “usynlig” tilnærming til hjemmeoppvarming, perfekt for rom med liten til ingen veggplass for radiatorer.

Warmups elektriske gulvvarmesystemer, enten brukt som primære eller sekundære varmekilder, gir uovertruffen komfort på en kostnadseffektiv måte.

underfloor heating system in the kitchen
underfloor heating system in the kitchen

Hvilket system bør du velge?

Kjøkkener er en perfekt plass for å varme opp med elektrisk gulvvarme. Vi har en rekke valgmuligheter som kan vurderes, egnet for forskjellige gulvbelegg og priskategorier.

SPM varmematte er laget for bruk inni det heftende underlaget for fliser. Fast avstand mellom kablene og selvklebende egenskaper gjør mattene enkle og raske å montere i regelmessig formede rom, samtidig som man beholder nøyaktigheten.

DCM-PRO er et nytt, innovativt system fra Warmup som dokumentert beskytter flisgulv mot å sprekke opp. Den består av en avkoblingsmembran med en varmekabel og gjør monteringen av elektriske gulv rask og enkel.

PWR-varmekabelen er laget for bruk inni det klebende laget under fliser eller inni utjevningsmassen under andre gulvoverflater og er ideell for montering i små eller uregelmessig formede områder.

WIS-varmekabelen er laget for bruk i nye bygninger og kan brukes under enhver gulvtype. Den er så allsidig at den kan brukes i alle områder av en bolig.

Beste gulvoverflate for kjøkken

Elektrisk gulvvarme kan installeres med nesten alle gulvtyper. Enkelte gulvbelegg har topptemperaturbegrensninger som påvirker gulvets varmeproduksjon.

  • Tre, vinyl, laminat og teppe er begrenset til 27 °C
  • Fliser eller steiner kan ha en høyere temperatur (f.eks. 30 °C), noe som resulterer i en høyere varmeproduksjon for et flislagt gulv.
electric underfloor heating system in the kitchen

Det er viktig å merke seg at gulv som er for tykt, vil hindre effektiv ytelse av systemet noe som medfører at gulvtemperaturen og maksimal varmeproduksjon er for lav til å gi varme.

electric underfloor heating system in the kitchen

Kostnad for elektrisk gulvvarme til kjøkkenet

Warmups systemer har konkurransedyktige priser og på grunn av større energieffektivisering av elektrisk gulvvarme i forhold til typiske sentralvarmesystemer forventes det mye lavere driftskostnader. Kontakt Warmup for å få et kostnadsestimat.

kitchen underfloor heating layout

Fordelene med oppvarmede gulv på kjøkkenet

Design frihet i kjøkkenet

Ved renovering er elektrisk gulvvarme den ideelle tilføyelsen til et hvilket som helst prosjekt, da det ikke vil øke gulvhøyden og vil gi deg mulighet til å nyte varme kjøkkengulv i årene som kommer.

Systemet gir designfrihet ved å frigjøre mer plass fordi det ikke er behov for store radiatorer. Elektrisk gulvvarme tar ikke opp noen veggplass, slik at du kan nyte kjøkkendesignet fullt ut.

kitchen without radiators

Komfort og energieffektivitet

I nye hjem er kjøkken ofte designet som en del av et større boareal for å bedre ta imot familie og venner som et ekstra område for underholdning. Boligeiere av eldre eiendommer endrer og forstørrer ofte disse områdene for å få dem til å samsvare med en moderne livsstil og gi verdiøkning for videresalg.

Elektrisk gulvvarme er et populært valg blant boligeiere som ønsker å øke sin komfort og forbedre energieffektiviteten i kjøkkenet. Elektrisk gulvvarme sprer varme over hele gulvområdet, ved hjelp av varmestråling for å forsiktig oppvarme rommet til ønsket komforttemperatur.