HjemElektrisk gulvvarmeGulvbeleggVinylgulv

Vinylgulv

Vinylgulv og luksus vinylfliser er velegnet til bruk sammen med elektrisk gulvvarme.

Elektriske systemer for vinylgulv

Det best egnede systemet for gulvvarme sammen med vinylgulv avhenger av hvilken type vinylgulv du bruker og om rommet du skal montere det nye systemet i er et våtrom eller et tørt rom. Baderom anses som et typisk våtrom og stue, soverom og kjøkken er «tørre» rom.

Det finnes fire ulike typer vinylgulv. Disse har forskjellige egenskaper som derfor har forskjellige krav til et system for undergulvsvarme. Disse typene heter Amtico, Karndean, Click-vinyl og Tarkett-gulv. Undersøk alltid med gulvprodusenten hvordan valgt vinyltype passer sammen med undergulvsvarme.

Tørre rom

Et tørt rom er et rom som ikke inneholder noen betydelige elementer av vann. Ulike romtyper som soverom, stue og gang er såkalte tørre rom, samt kjøkken, selv om de inneholder vasker og ofte også vaskemaskiner/oppvaskmaskiner. Det elektriske systemet for undergulvsvarme Foil Heater brukt sammen med Warmups Dual Overlay undergulv, som separerer systemet fra gulvoverflaten, er egnet sammen med de fleste gulvoverflater av vinyl i tørre rom.

WLFH folievarmer er et elektrisk gulvvarmesystem som sammen med Dual Overlay brukes på de fleste vinylgulv i tørre områder – ideellt til store arealer.

Dual Overlay er et flytende undergulv som brukes sammen med folievarmesystemet under tepper, vinyl og linoleumsgulv.

Dette systemet er ikke egnet til våtrom, ettersom Dual Overlay kan utvide seg ved stor fuktighet. Det er viktig at du undersøker med produsenten av vinylgulv om de ulike systemene for undergulvsvarme er egnet til bruk sammen med deres produkter. Noen gulvprodusenter tillater bare bruk av systemer for undervarme som er integrert i en støp/utjevningsmasse.

Våtrom

Undergulvsvarme kan monteres i våtrom med vinylgulv. Avhengig av prosjektet ditt, anbefaler vi DCM-PRO, SPM eller DWS-systemer. Husk å alltid dekke systemet for undergulvsvarme med et 10mm tykt lag av selvutjevnende masse, for å beskytte systemet mot fuktighet før vinylgulvet blir lagt.

SPM-varmematten inneholder en ultratynn, 1,8mm tykk ledning som ikke øker gulvhøyden.

DCM-PRO er et oppvarmet avkoblingssystem som er laget for rask montering i alle områder.

PWR varmekabel er spesielt tilpasset uregelmessig formede rom.

WIS varmekabel er spesielt tilpasset bruk i nye bygninger.

Gulvtemperatur og termostat

Temperaturen på undergulvsvarmen din bør ikke overstige 27 °C med gulvoverflater av vinyl. Dette er sikret ved bruk av en termostat, hvor man kan forhåndsprogrammere at systemet brukes sammen med vinylgulv. Utvalget av Warmup-termostater for undergulvsvarme har kontroller for alle slags behov. 4iE Smart WiFi-termostaten inneholder utrolig smarte løsninger som vil gi deg glede av varme gulv på en sikker og effektiv måte. Termostaten gir deg full kontroll på varmeinnstillingene dine og lar deg nyte et varmt rom når du måtte ønske, uten sløsing av energi.

electric underfloor heating under vinyl

Gulvtemperatur og termostat

Temperaturen på undergulvsvarmen din bør ikke overstige 27°C med gulvoverflater av vinyl. Dette er sikret ved bruk av en termostat, hvor man kan forhåndsprogrammere at systemet brukes sammen med vinylgulv. Utvalget av Warmup-termostater for undergulvsvarme har kontroller for alle slags behov.

electric underfloor heating under vinyl

4iE Smart WiFi-termostaten inneholder utrolig smarte løsninger som vil gi deg glede av varme gulv på en sikker og effektiv måte. Termostaten gir deg full kontroll på varmeinnstillingene dine og lar deg nyte et varmt rom når du måtte ønske, uten sløsing av energi.

Begrensninger for varmeoverføring

Alt som ligger oppå varmesystemet, inkludert underlag, topplag og gulvoverflate, må være i henhold til begrensningene som er satt i tabellen under. Dersom produsenten av vinylgulv uttaler at det må brukes sammen med et underlag, må dette ikke være tykkere enn 3-6mm og kunne puste.

Når systemet brukes med laminatgulv, må man sørge for å sikre en effektiv drift av systemet. Vi anbefaler ikke montering av gulvvarme dersom begrensningene under ikke blir etterfulgt. Dette kan hindre driften av systemet og føre til at det ikke virker som det skal.

Tallene under er ment kun for elektriske systemer med undergulvsvarme.

Begrensninger for varmeoverføring
Tog 1,5 (med mindre annet er angitt)
RSI  0,15 m² K/W (med mindre annet er angitt)