HjemElektrisk gulvvarmeGulvbeleggTregulv

Tregulv

Enten du skal montere et fabrikkprodusert tregulv eller et plankegulv i naturtre, kan du bruke de fleste elektriske varmesystemene fra Warmup.

Elektriske systemer for tregulv

Det mest brukte elektriske systemet for undergulvsvarme med tregulv er folievarme, Foil Heater. Les kjøpsveiledningen vår eller be om en mer detaljert oversikt over de ulike alternativene som finnes for gulvvarme.

Folievarmesystemet WLFH er en elektrisk varmematte som er rask å montere mellom tregulv og andre flytende gulvtyper. Varmekablene er omsluttet av folie og gir uovertruffen varmeledningsevne til tregulvet, noe som gir rask oppvarmingstid, samt effektiv og stabil varmespredning.

Folievarmesystemet Foil Heater er en elektrisk varmematte som er rask å montere mellom tregulv og andre flytende gulvtyper. Varmekablene er omsluttet av folie og gir uovertruffen varmeledningsevne til tregulvet, noe som gir rask oppvarmingstid, samt effektiv og stabil varmespredning.

Ulike typer tregulv

Selv om mange varmesystemer fra Warmup kan brukes med gulvoverflater i tre, må man være varsom med å bruke enkelte myke tresorter til gulv. Noen av de myke tresortene kan skape en termisk barriere som blokkerer varmen fremfor å transportere den til gulvoverflaten.

Fabrikkprodusert trevirke

Et vanlig alternativ til solide tregulv er fabrikkproduserte tregulv eller parkett, som både ser ut og føles som naturlig tre og som er perfekt til bruk av undergulvsvarme.

Solid tre

Naturlig, solid treverk er vanligvis dyrere enn et fabrikkprodusert alternativ. Det gir ulike variasjoner av tetthet og fuktighet, noe som kan påvirke valgt gulvvarmesystem.

Gulvbordene

Naturlige gulvbordene i tre blir for det meste brukt i renovering av eldre hus. De er egnet til gulvvarme, men vil kreve større bruk av isolasjonsmateriale for å oppnå effektiv oppvarming.

Varmeledningsevne

Når du skal montere et system for undergulvsvarme under et tregulv, er det viktig å vurdere varmeledningsevnen til gulvet. Sørg for at gulvet er så tett som mulig for å få bedre varmeledningsevne. Jo tynnere og tettere trematerialet er, jo raskere vil oppvarmingstiden bli.

Gulvtykkelse

Selv om det ikke finnes noen regler når det gjelder hvilken tretykkelse du kan bruke sammen med undergulvsvarme, anbefaler vi at den ikke bør være mer enn 18 mm. Noe tykkere enn dette vil hindre effektiv drift av varmesystemet.

Bredere gulvbordene vil også ofte ha mer «bevegelse» enn smalere bord i samme materiale. Vi anbefaler at forholdet mellom tretykkelse og bredde bør ligge i området 7 til 11. Et gulvbordene med en tykkelse på 16mm og en bredde på 160 mm vil gi et forhold på 10, noe som er ideelt.

Undersøk med din leverandør av tregulv hvordan gulvet du har valgt egner seg sammen med undergulvsvarme.

wooden floor with foil underfloor heating

Fuktinnhold i tregulv

Tre er et naturlig materiale som absorberer fuktighet, noe som betyr at fuktinnholdet varierer avhengig av omgivelsene. Dersom du skulle legge et tregulv med høyt fuktinnhold i et svært tørt hus ville treet tørke, noe som ville forårsake krymping og potensielt danne sprekker. Gulvet ville også kunne forårsake støy og knirking ettersom det trekker seg bort fra undergulvet.

water underfloor heating under wooden floor

Luftfuktighet

Det å installere tregulv i et hus som har en betraktelig høyere luftfuktighet enn fuktinnholdet i tregulvet, vil kunne føre til at gulvet utvider seg og sveller.

Snakk med din gulvleverandør og sørg for at tregulvet har korrekt fuktighet i forhold til luftfuktigheten i rommet som gulvet skal installeres i.

Gulvtemperatur

Et tregulv bør aldri varmes opp til mer enn 27 °C og et termostatkontrollert oppvarmingssystem fra Warmup vil kunne garantere dette.

Montering

Elektrisk gulvvarme er rask og enkel å installere for en erfaren entreprenør. Dersom du ønsker ro i sjelen ved montering av et Warmup-system med vannbåren varme kan prosjektteamet vårt se over dette.

Ved montering av et system med tregulv, bør det etterlates en ekspansjonsåpning langs ytterkantene av rommet. Denne bør være ca. 10 mm bred og kan enkelt skjules med en gulvlist.

Fleksibel isolering

Warmups isolerte underlag anbefales alltid når man skal bruke et gulvvarmesystem sammen med gulv av tre. Underlaget optimaliserer varmeutgangen og effektiviteten til varmesystemet og hindrer varmen i å forsvinne nedover og forlate rommet. Underlaget virker også som en effektiv fuktsperre, slik at treet ikke utvider seg.

underfloor heating cable insulated underlay installation

Begrensninger for varmeoverføring

Når du skal bruke systemet sammen med tregulv, bør du sørge for at systemet fungerer på en effektiv måte. Vi anbefaler ikke å montere gulvvarme dersom begrensningene under ikke blir etterfulgt. Dette kan hindre driften av systemet og resultere i at det ikke fungerer som det skal.

Tallene nedenfor gjelder kun for elektriske systemer med undergulvsvarme.
 

Begrensninger for varmeoverføring
Tog 1.5 (med mindre annet er angitt)
RSI  0.15 m² K/W (med mindre annet er angitt)