HjemElektrisk gulvvarmeGulvbeleggFlis og stein

Gulv med flis og stein

Gulv med flis og stein er ideelle for systemer med undergulvsvarme. De varmes raskt opp, holder godt på varmen og gjør systemet effektivt i drift.

Elektriske systemer for fliser

Disse harde gulvoverflatene egner seg godt til bruk med både elektriske og vannbårne systemer for undervarme. Elektriske varmematter er imidlertid mest populære i baderom. SPM og DCM-PRO oppvarmet avkoblingssystem fra Warmup er et perfekt valg for regelmessig formede baderom og Loose Wire er ideelt for uregelmessig formede baderom med mange fastmonterte elementer. Hvilket system som er riktig avhenger vanligvis av størrelsen og formen på rommet, type undergulv og om du har et renoveringsprosjekt eller nybygg.

SPM varmematte er laget for bruk inni det heftende underlaget for fliser. Fast avstand mellom kablene og selvklebende egenskaper gjør mattene enkle og raske å montere i regelmessig formede rom, samtidig som man beholder nøyaktigheten.

DCM-PRO er et nytt, innovativt system fra Warmup som dokumentert beskytter flisgulv mot å sprekke opp. Den består av en avkoblingsmembran med en varmekabel og gjør monteringen av elektriske gulv rask og enkel.

PWR-varmekabelen er laget for bruk inni det klebende laget under fliser eller inni utjevningsmassen under andre gulvoverflater og er ideell for montering i små eller uregelmessig formede områder.

WIS-varmekabelen er laget for bruk i nye bygninger og kan brukes under enhver gulvtype. Den er så allsidig at den kan brukes i alle områder av en bolig.

Flis og stein

Flis og stein er den mest funksjonelle og effektive gulvtypen til bruk av undergulvsvarme.

Høy varmeledningsevne

Flis og stein har høy varmeledningsevne, noe som betyr at de leder varme effektivt fra et varmtvannsrør eller en varmekabel til gulvoverflaten. Materialet holder også godt på varmen, noe som gjør systemet effektivt fordi det varmes opp raskt og holder gulvet varmt med bruk av mindre energi.

Ideelt til baderom og kjøkken

Undergulvsvarme under flis og stein er særlig etterspurt i baderom, kjøkken og områder med stort varmetap. På grunn av sin utmerkede varmeledningsevne varmer flis og stein opp gulvet ditt raskt og energieffektivt. De kan varmes opp til temperaturer over 29 °C og gir deg optimal kontroll og komfort i ditt bomiljø.

Undergulvsvarme fjerner kulden fra flisene og termostatkontrollen på oppvarmingen gjør at boligen er varm når du ønsker det og at oppvarmingen er slått av når du ikke er hjemme.

Fliser som er laget av materialer som kork eller gummi er vanligvis ikke egnet til bruk sammen med undergulvsvarme.

Under Tile Heating
under tile heating

Hvordan installeres undergulvsvarme for fliser

Elektrisk undergulvsvarme kan monteres av en hendig privatperson eller en profesjonell installatør. Alt elektrisk arbeid, inkludert tilkobling av termostaten, må gjøres av en sertifisert elektriker.

Flislim

Når man skal montere et gulvvarmesystem med en gulvoverflate av flis eller stein, bør man bruke et fleksibelt lim eller en masse som gir rom for normal termisk bevegelse.

Driftskostnader

Oppvarmede gulvfliser er verd kostnaden og arbeidet med å få montert et system. Systemet vil betale seg selv i lavere driftsutgifter og høyere energieffektivitet.