Gulvvarmesystemer er usynlige av design. De gir varme ved hjelp av elektriske varmekabler eller varmtvann. Et elektrisk gulvvarmesystem varmer opp ledninger rett under det ferdige gulvet, mens et vannbasert eller vannbasert system pumper varmt vann gjennom rørene rett under gulvet. Begge opererer av varmebølger som passerer gjennom gulvet til beboerne og møblene over.

Hvilket alternativ bør du velge? Det vil avhenge av deres endelige bruk. Denne artikkelen vil diskutere begge typer usynlige gulvvarmesystemer og deres ideelle bruksområder.

Fordeler med usynlige gulvvarmesystemer

Den viktigste grunnen til å installere et gulvvarmesystem er dets evne til å gi jevn varme i hele rommet. Gulvstrålevarme produseres når de varme elektriske ledningene eller varmtvannet overfører infrarøde bølger til rommet over, og varmer menneskene og møblene i rommet, i stedet for luften, omtrent som solen varmer huden din eller klærne på en kald vinter dag uten å varme opp luften rundt deg.

Dette gjør at gulvsystemer kan fungere ved temperaturer 10 grader kjøligere, eller mer, enn tradisjonelle oppvarmingsmetoder. Bruk av infrarøde bølger for å gi varmen resulterer i følgende fordeler:

 • Varme føtter. Når føttene dine er varme, føler du deg varmere over alt.
 • Jevn varmefordeling som eliminerer varme og kalde flekker.
 • Det er ingen vifter i et strålevarmesystem, så det er stillegående varme.
 • Renere luft å puste inn – Tvangsluftovner forstyrrer støvet og allergenene i et rom, og resirkulerer det deretter i hele hjemmet, og ender opp i lungene dine.
 • Raskere oppvarmingstider.
 • Lavere strømregninger fordi systemet opererer ved lavere temperatur.

Typer usynlige strålende gulvvarmesystemer

Hydronisk gulvvarme

Hydroniske systemer er vannbaserte og kalles noen ganger våt gulvvarme når de er satt i betong. De består av en kjele som varmer vannet og fordeler det under det ferdige gulvet gjennom en rekke rør som varmer opp rommet. På grunn av tykkelsen på rørene legges hydroniske systemer ofte i betong med det ferdige gulvet lagt oppå.

Den typiske installasjonen av et vannbasert system er nybygg i første etasje, med støpt plate. På grunn av størrelsen og kompleksiteten til vannbasert gulvvarmeinstallasjon, anbefales det ikke ofte for små romtilføyelser eller andre eller tredje etasje. Du må tillate ekstra tid for systemet å bli testet før du heller betong over det for å sikre at det ikke er vannlekkasjer. Selv om det første oppsettet er kostbart, er det rimeligere i drift enn elektrisk oppvarming i det lange løp.

Elektrisk gulvvarme

Elektriske gulvvarmesystemer er usynlige over og under rommet. Det er ikke behov for en kjele eller pumper, siden hele systemet kan holdes over undergulvet. Elektrisk strålevarme kan være “våt” hvis den er dekket av tynnmørtel for en flisinstallasjon, eller satt i platen under den første byggingen. Det kan også være et tørt system som sitter i en foliematte som kan monteres under teppe, LVT eller laminatgulv. Mattene eller løse ledninger er enkle å installere og er perfekte for 1- eller 2-roms renoveringer.

Den mest kontroll du har med standard varmeaggregater kalles sonevarme/kjøling. Selv om dette er å foretrekke for å varme eller avkjøle hele huset samtidig, gir elektrisk gulvvarme deg fleksibiliteten til å kontrollere individuelle rom. En smart termostat koblet til systemet kan programmeres til å varme opp et rom ved høye brukstider og holde det kjøligere resten av dagen. Dette vil resultere i betydelige energibesparelser uten å spare på komforten.

Bruker både hydroniske og elektriske usynlige varmesystemer

Hvis du er enig i at gulvvarme er det beste systemet for komfort og energieffektivitet, kan et blandet eller hybridsystem være løsningen for ditt hjem. For boliger med kjeller eller to-etasjes boliger på en plate, vil et hydronisk system være det beste alternativet for første etasje, siden alt rør kan føres i betongen der det vil være usynlig. Installasjonen av det elektriske systemet er enkelt og kan tilpasses basert på finishgulvet i hvert rom.

Finn det riktige usynlige varmesystemet med alternativer for oppvarming av gulvvarme

Warmup har utviklet gulvvarmesystemer i mer enn 25 år og brukes av fagfolk i over 70 land rundt om i verden. Vi tilbyr usynlige varmeløsninger for nesten alle typer ferdige gulvmaterialer:

 • Tre
 • Teppe
 • Vinyl
 • Luksus vinylfliser
 • Keramikk og stein
 • Laminat
 • Konstruert gulvbeleggKonstruerat golv
 • Vårt mest populære system er:

  Stickymat – Denne matta är bare ⅛” tjock och höjer bare golvet ⅛” tum og kan brukes med nesten hvilken golvfinish som helst. Den er best for rom med vanlige mått og har en selvhevende bakside for rask montering.

  DCM-PRO – Designet for å gå under keramisk tallerken, er denne matta produsert på et slikt måte som det beskytter at undergolvet beveger seg fra att spricka plattan som er fäst på mattan. Løs kabel dras gjennom kanaler i mattan, så det kan bare varmes opp de nyttige ytorna på golvet.

  WLFH – Brukes i den første hånden i store åpne rom under flytende gulv, som mattor, laminat og konstruksjon.

  CABLE – Bruks i fersk betong, som källarplattor og oppfarter, men er også egnet for å legge til en gammel betong med minst 2” gjutning over den.

  Kontakt oss idag og låt oss hjelpe deg å velge det beste systemet for ditt prosjekt.

Categories : elektrisk gulvvarme""
1
To receive these expert articles straight to your inbox, subscribe to our newsletter here.
NameName
Previous
Next